›   ›  Clear Egg Removal

Clear Egg Removal


Clear Egg Removal

De vraag

Voor (eier)broederijen is het van belang om in een vroeg stadium te bepalen of eieren al dan niet bevrucht zijn. Het heeft immers geen zin om te pogen een ei uit te broeden, waar zich geen vrucht in bevindt . Daarom is er behoefte aan een systeem waarmee onbevruchte van bevruchte exemplaren onderscheiden kunnen worden.


De technische oplossing

In samenspraak met onze klant, die werkzaam is in de eierverwerkendeindustrie, ontwierpen de engineers van ARA, een systeem genaamd Clear Egg Removal. Bij de geboden oplossing wordt een tray met eieren in de Clear Egg Removal unit geplaatst, waarbij de eieren kort worden belicht. De Clear Egg Removal meet de intensiteit van het getransmitteerde licht. Doordat bij een bevrucht ei de intensiteit van het getransmitteerde licht iets lager is dan bij een onbevrucht ei, kan het systeem bepalen welke eieren bevrucht zijn en welke niet. Neveneffecten, zoals omgevingslicht, worden daarbij door het gebruik van een innovatieve oplossing gecompenseerd. Daarnaast is het systeem geschikt voor verschillende typen trays; en wordt door het toepassen van een positie encoder bepaald waar de eieren zich in de tray bevinden. Ook is het scansysteem zodanig door ons geconstrueerd dat onderlige beïnvloeding van naastgelegen eieren wordt voorkomen.

Voor het scanningsysteem is door ARA een specifieke print (PCB) ontwikkeld, dat via een EtherCAT interface met een PLC verbonden wordt. De PLC zorgt voor de verdere afhandeling van de gegevens. Zowel deze PCB als de lichtmeetsensoren worden door ARA gefabriceerd en in een robuuste ingegoten behuizing ondergebracht. Onze klant ontwikkelde vervolgens zelf een applicatie voor de eindgebruiker.

 

In samenwerking met

 

Toegepaste disciplines

  • PCB-ontwerp
  • PCB-productie
  • Ingieten van PCB's
  • ISO 9001 & UL-certificering
Interesse in één van onze diensten? U kunt direct contact met ons opnemen!