Het proces

 

Adviesproces-1

Het bedenken van een passende technische oplossing begint bij ons met een advies waar u wat aan hebt! Wij luisteren naar uw wensen en behoeften en gaan samen met u het productietraject aan. Hierbij gaan wij niet op de stoel van onze opdrachtgever zitten, maar staan wij aan uw zijde. Wij loodsen u door het proces vanaf uw idee, via onze engineering en productie, tot het transport van uw product of (sub)module, terwijl u aan het roer blijft.

Wij zeggen wat wij doen, en doen wat wij zeggen!

 

Engineeringproces-2

Binnen ARA staat een groep van 15 gemotiveerde en gekwalificeerde engineers paraat om voor of beter gezegd mét onze klanten een passende oplossing te ontwikkelen. Dit multidisciplinaire team beschikt over veel applicatiekennis en een ruime werkervaring. Wij hebben specialisten op het gebied van mechatronica, electronica, hardware- en softwareontwikkeling. De basis van onze engineering is "engineering for production" waarbij wij door onze korte lijnen binnen de engineeringgroep een korte Time to Market kunnen realiseren met en voor onze klanten. Kwaliteit, haalbaarheid en (kosten)efficiëntie staan hierbij voorop.

Door te ontwikkelen op meerdere elkaar complementerende platformen, sluiten de verschillende disciplines binnen onze engineering prima aan op elkaar. Dit voordeel wordt nog eens versterkt doordat wij onze complete engineering ondergebracht hebben op één grote afdeling zonder (tussen)wanden. Dit bevordert als vanzelfsprekend het overleg, waardoor wij op een uiterst efficiënte manier de realisatie van een compleet product voorzien van meerdere technieken kunnen waarborgen. Daarnaast kunnen onze engineers u prima ondersteunen met het onder- zoeken van mogelijke kostenreductie, door value engineering op bestaande producten.

 

Productie / Inkoopproces-3

Apparatenfabriek ARA beschikt over een deskundig team van Lean/QRM green belt specialisten, om het productieproces voor u als klant zo efficiënt mogelijk in te richten. QRM staat voor Quick Response Manufacturing, waarbij de focus ligt op korte(re) doorlooptijden in het productieproces. Of het nu gaat om het produceren van hoogwaardige elektronica of mechanische componenten, in kleine, gemiddelde of grote series. Apparatenfabriek ARA wil voor haar klanten hoogwaardige mechatronische modules (mede) ontwikkelen en bouwen. Deze modules moeten voldoen aan een continue hoge kwaliteit. We zijn, als één van de weinige bedrijven in Nederland, zowel ISO 9001, ISO 13485 (medisch) als UL508A (USA/CA markt) gecertificeerd. Bovendien zorgen wij door middel van QRM naast kwaliteit, voor snelle en betrouwbare levertijden.  

 

(mechatronische) Samenbouwproces-4

In onze schone, ruime en overzichtelijke montagehal bouwen en testen onze hooggekwalificeerde medewerkers met vakmanschap, vakkennis en volledige toewijding aan uw mechatronische modules en/of machines. Door de eilandenstructuur op onze montagevloer, creëren wij overzicht en stimuleren wij overleg. Dit leid, onder invloed van LEAN en QRM methodes, tot flexibiliteit en efficiëntie zonder kwaliteitsverlies. Bovendien worden alle uitgevoerde handelingen uitgevoerd aan de hand van, en opgenomen in onze montage/productie handboeken. Aansluitend volgen er meerdere (functionele)-testen om de gevraagde kwaliteit te garanderen.

 

Transportproces-5

Onze logistiekafdeling is voortdurend opzoek naar de juiste manier van verpakken en vervoeren van uw product. Wij beschikken daarnaast over eigen transportmogelijkheden om snel en effectief onze producten aan u of aan uw klanten te kunnen leveren. Bovendien kunnen wij ook namens u uw producten naar uw klanten verzenden.