›   ›  Gemeente Aalten op bezoek bij ARA.

Gemeente Aalten op bezoek bij ARA.


Op donderdagavond 23 februari hebben wij de wethouders, gemeenteraadsleden en fractievolgers van de Gemeente Aalten en het bestuur van de IKAD (Industrie Kring Aalten Dinxperlo) mogen ontvangen bij ARA.

Doel van deze avond was om de beleidsbepalers kennis te laten maken met "Smart Industry" en hoe kan dat beter dan een bedrijf te bezoeken dat gehoor geeft aan en midden in het "nieuwe werken" staat!

Na een welkomstwoord van wethouder Theo Kok en ARA-directeur René Versteeg, volgde een boeiende presentatie op basis van enkele praktijkvoorbeelden van onze engineering manager Erik Wildenbeest.

Initiatiefnemer Martin Stor van ACT (Achterhoeks Centrum voor Technologie) hield aansluitend een gloedvol betoog over de manier waarop Apparatenfabriek ARA op een no-nonsense manier omgaat met de veranderingen in de markt en daar flexibel op in speelt. Waarbij met name gebruik wordt gemaakt van de inbreng van jonge, enthousiaste afstudeerders. Afkomstig van o.a. de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen), Saxion (Hogeschool Enschede en de Rijkshogeschool IJselland) en de Westfälische Fachhochschule in Bocholt (DE).

Daarna volgde er een rondleiding door de (mechatronische)assemblage afdelingen.

De avond eindigde met een hapje en een drankje.

DSC_3125 DSC_3118 DSC_3132 DSC_3138

Terug naar overzicht