›   ›  Burgemeester en wethouders Aalten bij ARA

Burgemeester en wethouders Aalten bij ARA

Burgemeester en wethouders brachten vanmiddag een bezoek aan Apparatenfabriek ARA B.V. in Aalten, waar ze werden ontvangen en rondgeleid door directeur Jarik de Graaff.

Ara produceert hoogwaardige mechatronische systemen. Het bedrijf heeft daarvoor alle onderdelen in eigen huis; hardware- en software-engineering, een eigen plaatwerkerij en poedercoatingafdeling. Bij Ara werken ca. 100 medewerkers, waarvan er meerdere een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Het bedrijf is in 1961 opgericht door Gerard Rave en in 1992 ondergebracht in stichting NiVoGe (Niet voor het Gewin). Binnen de stichting is het neerzetten van een gezond bedrijf dat werkgelegenheid biedt, belangrijker dan het maken van winst. Ara kijkt ook naar de dag van morgen. Daarom staat duurzaamheid hoog in het vaandel; er wordt goed gekeken naar mogelijkheden voor hergebruik en een langere levensduur van producten én zet zij zich sterk in voor het techniekonderwijs in de gemeente en de regio.

Op 5 oktober houdt Ara open huis in het kader van IKAD open dagen en kunt u het allemaal met eigen ogen komen bekijken. bron: https://www.facebook.com/gemeenteaalten/posts/2403843616351925?__tn__=K-R

bmw-aalten

Terug naar overzicht