Alles in samenspraak
Passie voor techniek
Kwaliteit gedreven
+31 (0)543 47 25 01

Stageproject: Software PHP/SQL/HTML/JAVA
Studenten-profiel: ICT applicatieontwikkeling / webbased backend development
Leerjaar: 4 (afstudeerstage)
Afdeling: ICT / Engineering
Aanvang: 01-02-2023

Over ARA apparatenfabriek
ARA apparatenfabriek is opgericht in 1961 in Aalten. Het in Aalten gevestigde bedrijf begon met het maken van elektronica. Later werd dit uitgebreid met panelenbouw en plaatwerk-samenstellingen.

We produceren hoogwaardige mechatronische systemen waarbij samenwerking en het delen van kennis hoog in het vaandel staan. Klanten worden begeleid van idee tot eindproduct. ARA heeft hierbij veel in eigen huis; van mechanische-, elektronica-, hard- en software engineering! Hebben we al verteld dat we alles ook in eigen huis kunnen maken met de collega’s van productie? In totaal werken er ongeveer 90 medewerkers bij ARA.

Hoe engineeren we bij ARA?
Onze project aanpak methode is agile. Met je team definieer je haalbare doelstellingen met korte doorlooptijden volgens een met de interne opdrachtgever afgesproken roadmap. Via informele stand-ups wordt de oplossingen gedeeld en volgende werkzaamheden gepland.  Kunst is om de doelstellingen te halen met zoveel mogelijk toegevoegde waarde voor de opdrachtgever.

Afkijken mag!
Als engineers onder elkaar weten we dat je het beste leert door dingen zelf te doen maar “afkijken” mag. Bij ervaren collega’s of in samenwerking met andere instituten. Daarom ligt bij ARA voor beginnende stagiaires de nadruk op de samenwerking en ervaringen opdoen meer dan op het project resultaat.

Waar aan ga je aan werken?
Als technische bedrijf automatiseer je jezelf natuurlijk ook, ons bedrijfsbesturing systeem (ERP) is door eigen ontwikkelde software van hoog niveau. We schrijven applicaties in C, Python,.NET maar ontwikkelen ook webbased software.

Wat ga je doen?
We missen  de verbinding tussen onze website (waar offertes aangevraagd kunnen worden) en ons ERP systeem. Samen met onze ICT afdeling ontwikkel je de software om deze koppeling te realiseren.
Daarnaast staan er veel kleinere aanpassingen van eigen bedrijfs besturings programma op de rol.  Een ideale opstap als je geïnteresseerd in databases, web client/server systemen en daarvoor software wilt ontwikkelen.

Kortom je werkt aan het verbeteren van onze interne automatisering bij ARA.

Stage/afstuderen bij ARA is werken bij een:
sociale werkgever
met passie voor techniek
gecertificeerd opleidingsbedrijf
met op maat gesneden stage en afstudeer projecten
nette stagevergoeding en reiskostenregeling
Solliciteer!