Alles in samenspraak
Passie voor techniek
Kwaliteit gedreven
+31 (0)543 47 25 01

Stageproject: Cobot lassen
Studenten-profiel: Werktuigbouw / Mechatronica
Leerjaar: 4 (afstudeerstage)
Afdeling: Mechanical Engineering
Aanvang: 01-02-2023

Over ARA apparatenfabriek
ARA apparatenfabriek is opgericht in 1961 in Aalten. Het in Aalten gevestigde bedrijf begon met het maken van elektronica. Later werd dit uitgebreid met panelenbouw en plaatwerk-samenstellingen.

We produceren hoogwaardige mechatronische systemen waarbij samenwerking en het delen van kennis hoog in het vaandel staan. Klanten worden begeleid van idee tot eindproduct. ARA heeft hierbij veel in eigen huis; van mechanische-, elektronica-, hard- en software engineering! Hebben we al verteld dat we alles ook in eigen huis kunnen maken met de collega’s van productie? In totaal werken er ongeveer 90 medewerkers bij ARA.

Hoe engineeren we bij ARA?
Onze project aanpak methode is agile. Met je team definieer je haalbare doelstellingen met korte doorlooptijden volgens een met de interne opdrachtgever afgesproken roadmap. Via informele stand-ups wordt de oplossingen gedeeld en volgende werkzaamheden gepland.  Kunst is om de doelstellingen te halen met zoveel mogelijk toegevoegde waarde voor de opdrachtgever.

Afkijken mag!
Als engineers onder elkaar weten we dat je het beste leert door dingen zelf te doen maar “afkijken” mag. Bij ervaren collega’s of in samenwerking met andere instituten. Daarom ligt bij ARA voor beginnende stagiaires de nadruk op de samenwerking en ervaringen opdoen meer dan op het project resultaat.

Waar aan ga je aan werken?
ARA mechanical engineering maakt veel constructies met gelast plaatwerk. We doen onderzoek naar semi automatisch lassen met cobots.

Wat ga je doen?
Het samen met collega’s door ontwikkelen van deze productie technologie met focus op:
Het veilig werken met las Cobots, eenvoudige tooling/mallen en las kwaliteit.

Kortom je werkt aan de volgende generatie lassers bij ARA.

Stage/afstuderen bij ARA is werken bij een:
sociale werkgever
met passie voor techniek
gecertificeerd opleidingsbedrijf
met op maat gesneden stage en afstudeer projecten
nette stagevergoeding en reiskostenregeling
Solliciteer!